Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев беше доволен от победата с 2:1 като гост на Черно море в шестия кръг на efbet Лига. Разградчани се върнаха на върха в класирането и са единственият непобеден отбор у нас, като в четвъртък излизат срещу Марибор в първи плейоф за влизане в групите на Лига Европа.

Стоев отбеляза, че през първата част тимът му не е бил на добро ниво, но през втората част е показал качествата си на стадиона във Варна.

“Тук играем изключително трудно. Отговорихме на предизвикателството на Черно море през второто полувреме. Овладяхме топката, а това ни даде увереност. Не влязохме добре в мача, не бяхме себе си, допуснахме много непредизвикани грешки. Може би играчите си бяха наумили, че тука се играе трудно, което ги сковаваше. Радвам се, че през втората част се отърсихме. Бързото изравняване ни се отрази позитивно, защото ни върна увереността. През второто полувреме наложихме в някаква степен волята си. 

За мен позитивното надделява при завръщането на Марселиньо. Влезе с желание да помогне на отбора. Вторият жълт картон за него беше малко прекален. Аз качествата на Марселиньо няма какво да кажа, цяла България знае какво може. Претенциите ми са били за поведението му, но разговаряхме и изяснихме нещата.

Той е включен в групата от футболисти, които са картотекирани за Лига Европа и най-вероятно ще попадне в групата за Марибор. Словенците са дисциплиниран отбор, със сигурност ще ни бъде трудно.  Всички са здрави и се надявам да са готови за тези две битки, които ни предстоят с Марибор”, коментира Стоев.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020