Бившият собственик на ЦСКА Александър Томов коментира последните събития в българския футбол и изваждането на Литекс от "А" група. "Всичко е ясно, коментарът е направо излишен. Вече съвсем опорочиха футбола в България. Не знам и аз какъв интерес ще пробуди това първенство. То и без това не беше особено вълнуващо, а сега... Направо не ми се говори, футболът ни окончателно удари дъното", коментира пред "Тема спорт" Александър Томов.

На въпрос какво може да се предприеме, за да се излезе от кризата и подкрепя ли исканията на редица клубове за оставки в БФС, той отговори: "Нали БФС си работи? Нека да измисли нещо, да вземе мерки. Правителството нека и то да се намеси и да предприеме нещо. Има как да стане това", добави Томов, който обаче не пожела да коментира теми, свързани с ЦСКА.

"В момента нямам какво да кажа. Не искам да говоря за клуба, каквото трябва - нека се случва. Като има нещо, аз сам ще го обявя", лаконичен бе Томов.

По-рано през месеца бившият собственик на "армейците" предяви в съда вземане от клуба в качеството на физическо лице, но след това обяви, че се отказва от сумите, които му се дължат "в личен аспект". Фирмата "Лира Инвестмънтс", чийто мажоритарен акционер бе Томов допреди няколко месеца, обаче е предявила вземане от около 4,6 милиона лева. То не беше признато от синдика Дора Милева и най-вероятно ще отпадне от окончателните сметки с решение на съда.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016


ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА