Треньорът на “Ботев” (Враца) Антони Здравков беше принуден да обяснява пълни щуротии след очакваната победа с 2:1 насред София срещу Славия. Агенция БЛИЦ още днес сутринта алармира, че се очаква успех на гостите от Враца, които драпат за оставане в “А” група. Врачани създадоха десетина голови положения и минаваха като на парад през защитата на Славия.

А ето как обясни пародията Тони Здравков, който говори за групиране по терена, контраатаки и тем подобни клишета: “Отборът беше групиран, игра изцяло на контраатака. Допуснахме индивидуална грешка в защита, от която ни отбелязаха гол. Имахме чисти ситуации още през първото полувреме, през второто също. Имаме бързи футболисти, на които разчитахме на контраатаки. Освен това Славия изпитваше проблеми, тъй като Янко Сандански игра на непривичен пост – в центъра на защитата. Гледайте всички наши мачове, дори загубата от Черноморец, както и с Етър. Ние създаваме по 7-8 чисти голови положения, реализираме по две максимум.”

На въпрос, как ще коментира освиркванията на публиката на Славия по адрес на “белите” футболисти, Тони Здравков отговори: “Не мога да коментирам публиката на Славия и футболистите на Славия, а играчите на Ботев Враца.”/БЛИЦ