Царско село успя да спечели с 2:1 срещу Берое в първото си домакинство в елита на своя стадион. Точни за тима на Никола Спасов бяха Антон Карачанаков и Антонио Георгиев. Легендата Мартин Камбуров успя да изравни за 1:1 в 40-ата минута, но гостите нямаха сили за повече и в крайна сметка си тръгнаха от София с празни ръце.

Берое беше в серия от три поредни победи, като при нов успех днес щеше да оглави временното класиране на efbet Лига. Тимът на Александър Томаш остава с 12 точки и за момента е на четвъртото място.

Новакът Царско село скочи на осмата позиция с 8 точки след втората си победа в първенството. Първата беше при гостуването на Ботев (Пловдив), спечелено с 2:0. 

Winbet - на един клик разстояние! (18)

Първата ситуация в мача на стадион "Царско село" беше в 19-ата минута. Антон Карачанаков изпълни пряк свободен удар, Душан Перниш успя да спаси топката, отбивайки я в гредата. В 21-ата Карачанаков откри головата си сметка за Царско село, след като наскоро подсили новака след раздялата си с Ботев (Пловдив). Бившият играч на ЦСКА получи подаване от Божидар Кацаров и с мощен изстрел реализира за 1:0. 

След това Ерол Алкан изчисти точно пред Уесли Ната. По-късно Карачанаков пропусна да отбележи втори гол.

В 40-ата минута резултатът бе изравнен. При центриране от ъглов удар вратарят Марти Димитров не успя да достигне топката и тя се оказа точно в Мартин Камбуров в малкото наказателно поле. За легендата на родния футбол остана най-лесното - да отбележи за 1:1. Това бе гол номер 223 за ветерана в родния елит. 

Малко по-късно Иван Минчев можеше да донесе пълен обрат на Берое, като този път Димитров се намеси решително и спаси. 

В 71-ата минута домакините отново излязоха напред в резултата. Антонио Георгиев отне топката в половината на гостите от Стара Загора и прониза Перниш за 2:1.

До края не падна нов гол и Царско село ликува с трите точки. Дебют за новака записа Серкан Юсеин, който беше привлечен вчера. Както БЛИЦ СПОРТ първи писа, халфът бе преотстъпен на столичани от шампиона Лудогорец.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020