Етър и ЦСКА няма да премерят сили в контрола по време на подготовката, съобщиха от великотърновския клуб. "Червените" се оправдали, че имат два подготвителни лагера и няма подходяща дата за такъв мач. Вместо с ЦСКА, „болярите” ще направят проверка с Вихър (Славяново). Мачът ще бъде на 9 февруари (вторник) във Велико Търново, информира Sport-vt.com. Още една промяна претърпя планът за контролните срещи на Етър – предвидените спаринги с Павликени и Академик на 24 и 27 февруари отпадат, тъй като Зоналният съвет на БФС реши да поднови пролетния полусезон на 28 февруари.

Етър започва проверките на 31 януари с гостуване на Лудогорец II в Разград. После на 3 февруари приема Спартак (Плевен), а на 6-и играе с „Ботев” (Гълъбово) в с. Ягода. На 9 февруари приема Вихър (Славяново), на 13-и играе с Добруджа на неутрален терен в Търговище. Последната проверка е на 20 февруари, когато етърци гостуват на Дунав (Русе). Тя ще бъде генерална репетиция за първото официално гостуване седмица по-късно на Ювентус (Малчика).

21 футболисти в момента се подготвят с тима, съобщи старши треньорът Бончо Генчев. Освен 20-те обявени като сигурни играчи имена, с „виолетовите” тренира и дошлият от втородивизионния Банско Йордан Йорданов, който е родом от Павликени. Играчите на Етър водят занимания на закритата лекоатлетическа писта на стадион „Ивайло”, а вчера имаха бягане в снега в Дебелец.

    Купа на България - сезон 2015/2016 топка_1.jpg BALL.jpg SOC.jpg soccer_02_1__1.jpg