Желаното от мнозина вечно дерби между ЦСКА и "Левски" на 1/16-финалите за Купата на България няма да се състои. Жребият размина "червените" и "сините", които се паднаха срещу морски съперници.

Лидерът в Югозападната "В" група ЦСКА ще приеме Нефтохимик, докато "Левски" ще гостува на друг отбор от втора дивизия - Поморие.

Мачовете ще се играят на 22, 23 и 24 септември.

Шампионът Лудогорец ще има доста лесна задача. Тимът на Едуард Ераносян се падна срещу скромния аматьорски Локомотив 1929 (Мездра). Четвъртодивизионният отбор елиминира Бдин (Видин) и се класира за същинската част на турнира. Също в Мездра ще гостува и Литекс. "Оранжевите" се паднаха срещу Локомотив 2012, който наскоро беше поет от Предраг Пажин. "Железничарите" са предпоследни във временното класиране на "Б" група.

Носителят на Купата Черно море ще пътува чак до Разлог за мач с местния Пирин. Славия пък ще спори със Спартак в Плевен.

Пловдивските Локомотив и "Ботев" също ще гостуват на отбори от "Б" група. "Смърфовете" се изправят срещу Оборище в Панагюрище, а "канарчетата" ще спорят със Септември (Симитли) за класиране на 1/8-финалите.

ЖРЕБИЯТ ЗА 1/16-ФИНАЛИТЕ:

Дунав (Русе) - "Ботев" (Гълъбово)

Оборище (Панагюрище) - Локомотив (Пловдив)

Пирин (Разлог) - Черно море


Локомотив 1929 (Мездра) (четвърта дивизия) - Лудогорец

Вихър (село Строево) - Добруджа

Светкавица - Берое

Поморие - "Левски"

Спартак (Плевен) - Славия

ЦСКА - Нефтохимик

Локомотив 2012 (Мездра) ("Б" група) - Литекс

Септември (Симитли) - "Ботев" (Пловдив)

Етър - Созопол

Черноморец (Балчик) - Локомотив (Горна Оряховица)


Пирин (Гоце Делчев) - Монтана

Несебър - Пирин (Благоевград)

Верея - Банско

* Победителите в 1/16-финалите се излъчват чрез отстраняване в една среща. При равенство в редовното време, се играят две продължения по 15 минути, а при продължаващо равенство и след края на продълженията, следва изпълнение на дузпи. Домакин във всяка среща е отборът от втора урна. 16-те победителя продължават в следващия кръг.