ЦСКА най-после ще може да стопанисва базите си. Правителството реши на заседание днес да отдаде стадион “Българска армия” и Панчарево за ползване на футболния клуб.

Няколко поредни ръководства на ЦСКА водеха борба за придобиване на базите. През 2009 година настоящите собственици Димитър Борисов и Иво Иванов започнаха постъпки за отдаване на стадионите на концесия и едва сега правителството взе решение в тяхна полза.

На днешното заседание стана ясно, че министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков трябва да проведе процедурата по чл. 50б от Закона за физическото възпитание и спорта, която позволява спортни имоти и съоръжения – държавна и общинска собственост да бъдат предоставяни за ползване на спортни клубове и организации.

Условие за изпълнение на решението на правителственото е ЦСКА да погаси публичните си финансови задължения към държавата и общината.

Както е известно, ЦСКА имаше сериозни дългове към министерството на спорта. Клубът изплати 920 хиляди лева от тях в началото на годината. Останалата сума ще бъде приспадната заради подобренията по двете бази./БЛИЦ