ЦСКА U19 победи Верея U19 с 10:0 в първия мач от сезона в Елитната група, който се игра на базата в Панчарево, информира сайтът на "червените".

"Армейците" поведоха още в третата минута, когато Росен Петров се разписа след подаване отляво на Симеон Чатов. След гола всички момчета отидоха да поздравят своя съотборник Иван Иванов, който се възстановява от контузия. В 13-ата минута Чатов нахлу в наказателното поле и беше спънат от вратаря на Верея, а съдията отсъди дузпа. Асен Дончев я реализира за 2:0. Третото попадения отбеляза Мартин Смоленски, след като прехвърли вратаря по ефектен начин в 24-ата минута. В 35-ата капитанът Йоан Бауренски центрира отдясно, а Дончев с глава направи резултата 4:0.

На старта на втората част Калоян Симеонов вкара дебютното си попадение с червения екип за 5:0. В 60-ата минута паднаха нови два гола - Смоленски реализира с глава, а Росен Петров отбеляза красиво попадение от въздуха. В 72-ата Смоленски оформи хеттрика си, а в 76-ата се разписа за четвърти път. Калоян Симеонов оформи крайното 10:0 в 80-ата минута.

В следващия кръг ЦСКА гостува на Левски. Срещата ще се играе на 14 август (сряда) от 18:00 часа.