Победата на България с 1:0 над Уелс в квалификация за Евро 2012 получи сериозен международен отзвук заради успешния дебют на Лотар Матеус като селекционер на “лъвовете”.
 
В Швейцария, където преди повече от 2 седмици написаха, че Матеус поема загубеняците, пишат, че рекордьора по мачове за Германия е бил споходен от късмета на начинаещия. Електронното издание на в. “Блик”, намеквайки за многобройните бракове на Лотар, твърди: “Вечният младоженец дебютира с победа начело на България”. Швейцарският тим е в същата група като нашия национален отбор в квалификациите за Евро 2012 и на 26 март гостува на стадион “Васил Левски”.
 
“Успешен дебют за Матеус в първия му мач като треньор на националния отбор на България”, пише германския “Билд”. Спортното издание “Кикер” съобщава на сайта си, че Ивелин Попов е донесъл на Матеус победата в дебютния му мач с българския национален отбор.
 
В Уелс, явно свикнали със слабия си национален отбор, не обръщат особено значение на загубата, но подчертават, че тя най-вероятно ще попречи на временния селекционер Брайън Флин да запази работата за постоянно. Отчита се, че победата на българите означава край на надеждите на “драконите” за класиране на Евро 2012. В същия дух е и заглавието на шотландския “ The Press and Journal”: Попов вкара и издуха надеждите на Уелс за класиране.
 
Зрителите на “Скай Спортс” и читателите на сайта на британската телевизия са отчели добрата игра на българския тим и са поставили високи оценки на нашите национали. Николай Михайлов е получил максималната оценка 10, докато авторът на единствения гол Ивелин Попов е получил 9,8. Капитанът Стилият Петров е получил деветка, а Валентин Илиев, който бе заменен принудителто заради контузия, е оценен с 8,7. В заглавието на своя материал за мача между България и Уелс медията твърди, че “драконите” са били повалени от Попов и надеждите им за класиране на Евро 2012 са силно застрашени.
 
Коментаторите и анализаторите на “Скай Спортс” не са поставили чак толкова високи оценти на българските национали, но Николай Михайлов, Николай Бодуров, Стилиян Петров, Георги Пеев, Валентин Илиев и Ивелин Попов са получили 7-ци.

Оценките на специалистите на "Скай спортс" са по-пестеливи от тези на читателите, като най-високо - със 7,0, са оценени цели шестима футболисти на България. Това са Николай Михайлов, Николай Бодуров, който направи успешен дебют с националната фланелка, капитанът Стилиян Петров, Георги Пеев, Валентин Илиев и Ивелин Попов./БЛИЦ