Националите ни направиха снощи 1:1 при гостуването на Дания за важна световна квалификация, която дори можеше да спечелим. В 62-ата минута дойде най-дискутираната ситуация в двубоя, като решението на турския съдия Фърат Айдънус да отсъди дузпа за домакините предизвика спорове и сериозни съмнения, че България е била ощетена.

БЛИЦ откри ексклузивни кадри на спорната ситуация. Предлагаме ви да ги изгледате и сами да прецените дали има игра с ръка на Андреас Корнелиус или не.

Веднага след двубоя Любослав Пенев остро критикува съдийството на турската бригада начело с Айдънус, който с решението си в 62-ата минута помогна на Дания да изравни резултата, след като Даниел Агер се разписа от бялата точка за 1:1.

"Бях обещал да не коментирам съдиите, но.... Дания има много силен хандбал, не знаех, че трябва да дойда с националния отбор по хандбал. Спиране с ръка, повеждане, ясно е, че има фаул в наша полза. Това е прийом от хандбала или баскетбола. Тази силна съдийска тройка, номер две, три, четири, не знам в каква класация на ФИФА и УЕФА, мисля, че приложи друг критерий. Отново ощетени и ограбени от съдийска тройка", изригна недоволният Пенев веднага след двубоя, защитавайки честта на България.

Вижте и преценете - има ли игра с ръка за дузпата на Дания:




ager1.JPG

ager2.JPG