Българският шампион Лудогорец записа втора поредна загуба в контролните си срещи по време на лагера в Австрия. Разградчани отстъпиха с 0:1 на чешкия гранд Спарта (Прага).
 
Чехите имаха предимство в играта през първата част и Хушбауер, Пайшао и Дочкал пропуснаха удобни положения да открият резултата. В 31-ата минута Спарта откри резултата, след като Пайшао в наказателното поле засече центриране на Фридек отляво.
 
След почивката треньорът на Лудогорец Бруно Рибейро смени цялата защита на тима, а шампионите заиграха с двама нападатели – Цветелин Чунчуков и Жуниор Кишада, а Сисиньо и Ангуло бяха по крилата.
 
В 49-ата минута Чунчуков получи хубаво подаване от Кишада, но стреля над вратата. В 79-ата минута Кишада не подаде на намиращия се в чиста позиция бивш футболист на „Ботев“ и топката му беше избита от защитник на чехите. Пет минути преди края гол на Чунчуков след пас на Сисиньо беше отменен заради засада на бразилеца.
 
Утре предстои последната контрола на Лудогорец в Австрия, като българският шампион ще премери сили с руския първенец Зенит. До момента разградчани имат нулево равенство с Верея в Смолян, а на лагера на австрийска земя победиха Краснодар (3:0) и Университатя Крайова (1:0) и загубиха от Локомотив (Москва) с 0:2.

Лудогорец – Спарта (Прага) 0:1
0:1 Пайшао (31)
 
Лудогорец: Милан Борян, Сисиньо, Георги Терзиев, Преслав Петров, Браян Ангуло, Абел Анисе, Лукас Саша, Вандерсон, Джои Лукоки, Александър Василев, Цветелин Чунчуков (Йордан Минев, Александър Александров, Козмин Моци, Витиня, Кишада, Веселин Любомиров)
 
Спарта (Прага): Бичик, Маречек, Холек, Полом, Щайнхьофер, Дочкал, Ваха, Хушбауер,Брезнаник, Пайшао, Фридек
 
БЪЛГАРСКО УЧАСТИЕ В ЕВРОТУРНИРИТЕ - СЕЗОН 2015/16

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015