Бившият елитен рефер Петър Янински бе потърсен за коментар относно съдийството по време на дербито между Левски и Литекс. Както винаги той бе ясен и категоричен в оценката на спорните ситуации.

„И двата гола на Литекс станаха от 100-процентови засади. Мисля, че едва ли ще се намери човек, който разбира от футбол, да каже нещо друго. Гледах изказването и на Стойчо Стоилов, който призна, че за първия гол не бил сигурен, но за втория и той си каза, че засадата е явна. По-интересна беше ситуацията при първия гол, но и там имаме абсолютна засада. Няма никакво значение дали Джордан играе с топката или не. Между другото според мен играе. Но даже и да не е така, пасът е към него. Той скача и с поведението си подсказва, че иска да играе с топката м да се възползва от положението си. А при него той безспорно е зад защитата", коментира Янински пред "Меридиан мач".

"При втория гол каквото и да правят, каквито и линийки да пускат, засадата също е очевадна. Явно и съдиите са видели това на почивката или някой им е казал и през второто полувреме опитаха да направят компенсации. Тогава отсъдиха повечето спорни ситуации за Левски. Но няма две мнения, че този път ..сините" бяха ощетени. Грешките в тяхна вреда повлияха на резултата и доведоха до голове. Отделен въпрос е как играха левскарите и какво играха. Едно е обаче полувремето да свърши 0:0, а по-съвсем друг начин се играе при 0:2. И то срещу Литекс, а не срещу Любимец и Нефтохимик. Не мога да си обясня как Веско Мишев не ги видя тези две засади, при положение че мачът се развиваше в изключително бавно темпо. Да играеше Реал Мадрид примерно и играта да е бърза, нормално е нещо да не се види. Но в този мач...

Истината е. че от доста дълго време Гриша Ганчев командва в родния футбол. Сега освен него се появи още един олигарх и между двамата започва борба за надмощие. Затова и най-големите скандали избухват между техните отбори. Левски и ЦСКА нямат в момента лоби в Изпълкома. Убеден съм обаче, че в следващия сезон и двата отбора ще вземат мерки. В момента изживяват някакъв катарзис, а при ЦСКА нещата са малко по-добре. Със завръщането на Гонзо в Левски, които ще ангажира и добър треньор, съм убеден, че „сините" няма да оставят нещата така. Тогава вече не ми се мисли какво ще правят съдиите. И в момента те са под натиск, но от следващия сезон ще им стане много, много по-тежко. Аз затова понякога ги разбирам - в такава обстановка човек трудно може да не бърка", добави той.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ