Треньорът на "Ботев" (Враца) Антони Здравков беше изключително доволен след постигнатата победа с 1:0 над Черно море. Благодарение на успеха воденият от него тим ще зимува над зоната на изпадащите в "А" група. Здравков заяви, че той и футболистите му се кланят пред привържениците, които живеят с отбора.

Спецът също така обяви четири от зимните попълнения - Румен Рангелов, Тихомир Найденов, Светослав Валериев и Вилиан Димитров.

"Изключително тежък мач, с оглед на тежкия терен. Футболистите съумяха да издържат физически. Най-важното е, че спечелихме трите точки. Това бе най-голямата ни цел, за да можем да зимуваме над чертата. Поздравявам всички в клуба, и най-вече феновете, които от мач на мач все повече живеят с отбора, помагат максимално. Едно голямо благодаря и поклон от името на целия отбор. Когато дойдох октомври месец, казах, че моята лична цел е "Ботев" да изплува от дъното. Футболистите потвърдиха, че имат желанието и възможностите да изпълнят тази цел. Трудното мина, но предстои още по-трудното", коментира наставникът на "Ботев" (Враца).

"Отборът се разпуска до 7 януари в почивка. В сряда ще се съберем, ще им се кажем в детайли какво да се прави през почивката, защото ако искаме да оцелеем, трябва да сме на 110% по-добре подготвени от другите отбори. Вече имаме четири нови попълнения, които сега мога да обявя - Румен Рангелов, Тихомир Найденов, Светли Валериев и Вилиан Димитров. Много е важно какво ще се случи, и ако продадем някой футболист, трябва да вземем толкова добър на негово място", добави Тони Здравков.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА