Атакуващият полузащитник на Босна и Херцеговина Миралем Пянич обяви, че чака с нетърпение контролата с България, информира gol.bg. Момчетата на Пламен Марков излизат срещу бившата югославска република в приятелски мач в Зеница в сряда от 21:15 часа, като именно новото попълнение на Лион е чакан с нетъртение от феновете в страната. 18-годишният футболист премина в редиците на френския шампион от Метц за 8 млн. евро преди два месеца.

Пянич, който е сочен за един от най-големите таланти в европейския футбол през последните години, досега не е играл за мъжкия отбор на родината си.

"Откакто получих повиквателна от селекционера Мирослав Блажевич, мисля само за дебюта си в националния отбор срещу България. Съперниците ни имат много добри футболисти и качествата им са неоспорими. Аз обаче се надявам да дебютирам успешно", коментира пред местните медии футболистът.

"Мачът с България ще бъде контролна проверка за нас преди старта на квалификациите за световното първенство", допълни още халфът. /БЛИЦ

Още за националите от последните часове: