ЦСКА записа две поредни загуби в началото на пролетния дял на първенството. "Червените" паднаха от Локомотив София с 0:2 и Берое с 0:1. За първи път след 15 години тимът регистрира две поредни поражения за начало на пролетта. В рубриката БЛИЦ Архив ще припомним последният случай, когато ЦСКА пада два пъти поред за начало на годината.

Това се случва през 2000-та, когато ЦСКА стартира с две пролетни загуби - от Нефтохимик с 1:4 насред София и при гостуването на Велбъжд (Кюстендил) с 1:3. На 27 февруари 2000 година “червените” се сгромолясаха срещу гостуващия Нефтохимик с 1:4. Тогава президент на ЦСКА бе Любослав Пенев, а треньор бе чичо му - Димитър. Головете за гостите от Бургас вкараха Велиян Парушев (13), Милен Георгиев (36), Тодор Киселичков (47) и пак Тодор Киселичков (51). Почетното попадение за “червените” тогава реализира Димитър Иванов в 45-ата минута. В състава на Нефтохимик е Тодор Янчев, който след това заигра на “Българска армия”. Резилът за ЦСКА можеше и да бъде по-голям, ако десетина минути преди края Георги Чиликов не бе пропуснал сам срещу вратаря, а можеше да направи 5:1.

На 4 март ЦСКА понася ново тежко поражение - този път с 1:3 при гостуването си на Велбъжд (Кюстендил). Президентът Любослав Пенев уволнява чичо си Димитър от треньорския пост. Според слуховете футболистите спретнали бойкот на Стратега, който след загубата в Кюстендил ще бъде запомнен с въртенето на пръстена и трудното обяснение на ситуацията. След това за треньор само за няколко часа е назначен Георги Димитров-Джеки. Срещу него обаче се надигат голяма част от феновете и да спасява положението е назначен Спас Джевизов. Настоящият шеф на детско-юношеската школа на ЦСКА дебютира с убедителен успех с 6:1 срещу Миньор. По-късно през април Джевизов подава оставка след равенството 1:1 срещу Пирин (Благоевград) на "Армията".