Александър Тонев се превърна в герой за Ботев (Пловдив), донасяйки победата с 1:0 над Левски в срещата от 16-ия кръг на еfbet Лига. За бързоногото крило това е първи гол през сезона. 

Тонев не се беше разписвал в мач от българския шампионат повече от 8 години. Справка на БЛИЦ СПОРТ показва, че за последно той бележи на 25 април 2011 година. Тогава Тонев е точен за ЦСКА при победата с 4:1 като гост на Монтана на стадион "Огоста". В срещата се разписват още Грегъри Нелсън, Джузепе Акуаро и Мишел Платини.

След това Тонев изкара няколко сезона в чужбина, като кариерата му минава през Лех (Познан), Астън Вила, Селтик, Фрозиноне и Кротоне. През февруари тази година той подписа с Ботев (Пловдив), след като се възстанови след операция. Футболистът, родом от Елин Пелин, беше скъсал три мускула на бедрото и се наложи да се подложи на интервенция в Барселона. Възстановяването му отне почти година, заедно с физиотерапията, което постави кариерата му в застой. Сега Тонев отново е напълно здрав и продължава да практикува с любов любимата си игра. А вече и радва феновете на Ботев (Пловдив).
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020