Световният шампион в тежка категория на версии WBO, WBA, IBF и  IBO Анди Руис изтъкна, че голямото му желание да постигне нещо голямо му е помогнало да стане първият мексиканец, който печели тези пояси. Това той стори преди няколко месеца след изненадващ успех над Антъни Джошуа, който преди сблъсъка даде на Руис и треньора му Мани Роблес коланите, за да позират с тях. Сега мексиканецът няма намерение да стори същото преди реванша им на 7 декември в Саудитска Арабия.

"Не, разбира се. Първо трябва да ме победи, за да докосне коланите ми. Те са си мои. Чувствам, че върху него има по-голямо напрежение, отколкото върху мен. Когато спечеля реванша, всички ще разберат, че първата ми победа не е била случайна и че притежавам истинска класа. Боксът е моят живот. Това е единственото нещо, което умея да правя. Аз съм просто пораснало дете с мечта", заяви Руис на пресконференция.

"Всеки има мечта, но задачата ми е да постигна своята. С упорит труд, всеотдайност и саможертва е възможно всичко. Всички си мислеха, че няма да направя нищо и ще загубя след няколко рунда, но това, че искам да постигна нещо голямо, ми помогна да победя и да стана първият мексиканец световен шампион в тежка категория", добави роденият в САЩ мексиканец.