Непобедимата ММА машина Дмитри Сосновски е бил арестуван за изнудване и отвличане на човек. Заповедта за задържането е издадено от съдебен състав в Москва. Заедно със Сосновски (на снимката вдясно) е закопчан още един боец от смесените бойни изкуства – Александър Гладков.

Причината за арестуването на двамата е случка от 22 октомври. Тогава те насилствено са натоварили гражданин с фамилия Митрофанов в автомобил и за откарали в офис. Там са започнали да го заплашват и бият. Групата на бойците е настоявала да бъде опростен дълг на техен приятел в размер на 400 000 рубли. Жертвата явно е подала жалбата си със закъснение, тъй като нападателите му са задържани три седмици след случката.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Клиентът ми действително е обвинен в изнудване и отвличане. Арестуван е за два месеца. Обвинени са още пет човека и всички те са под стража. Аз видях запис от събитията. Според мен нещата се преиначават. Никой не е спирал въпросния Митрофанов да си тръгне. Той сам напуска офиса, а на следващия ден се е върнал там на работа“, твърди адвокатът на Сосновски Рафил Саберов.

Дмитри Сосновски е професионален ММА боец от седем години. За този период има 10 победи от 10 мача, като шест от тях са записани с нокаут. Две са след предаване на съперника му и две след съдийско решение. Александър Гладков се бие в октагона от 2013 г., а до момента 7 победи с нокаут, 3 след предаване, два успеха със съдийско решение и 3 загуби.