Двама шампиони бяха излъчени след третия кръг на най-мащабния проект на федерацията по бокс - Националната лига efbet. Пред повече от 3000 зрители в ямболската зала „Диана“ №1 в категориите си за 2019 година станаха Кристиян Николов (81 кг) и бронзовият медалист от световното първенство Радослав Панталеев (до 91 кг). Братята Асенови пък приковаха вниманието, постигайки поредните си победи.

Десетте битки от главната програма между звездите на НБЛ и сборен отбор, съставен от български и чуждестранни боксьори, бяха изгледани на живо от трима олимпийски шампиони - Петър Лесов, Георги Костадинов и Ивайло Маринов. Сред ВИП гостите бе и световноизвестният цирков акробат и еквилибрист Енчо Керязов, както и областният управител Димитър Иванов.

По време на галата бе отбелязана и 20-годишнината на боксов клуб Априлец. Легендарният треньор на школата Димитър Мутафов, открил за световния бокс братята Катин, Даниел и Боян Асенови, бе награден от президента на федерацията Красимир Инински.

Първият човек на родния бокс пък получи благодарности от Йорданка Митева, за която стартира кауза за набиране на средства за лечение след катастрофа. Лице на инициативата, която бе подкрепена от българска федерация бокс, бе световната и двукратна европейска шампионка Станимира Петрова.

В третата от срещите на ринга се качи европейският вицешампион от Владикавказ 2019 Боян Асенов, който не остави шансове на Виктор Васула от Молдова. Първата българска загуба за вечерта инкасира Якуб Чиновлиев. В категория до 69 килограма той падна от кубинеца Кристиян Нориега с 0-3.

Катин Асенов обаче бързо върна тима на звездите на НБЛ на победната вълна. Най-големият от братята Асенови победи с 3-0 Морис Рикардо (Швейцария). Завърналият се на ринга след близо двугодишна пауза Симеон Чамов пък се справи с Роберт Чамасанян с 3-0 в битката на асовете в категория до 75 килограма.

След това на ринга се качи вторият гостуващ кубинец Хавиер Ибанес, който победи с 3-0 национала ни Кирил Русинов в категория до 64 килограма. Следващите две срещи излъчиха шампиони на България за 2019 година. Първо Кристиян Николов победи Виктор Николов в категория до 81 килограма, а веднага след това Радослав Панталеев удари украинеца Роберт Мартон с 3-0 при 91-килограмовите.

Вечерта бе закрита от многократния ни европейски шампион Даниел Асенов. В по-високата за него категория – до 56 килограма, той бе меко казано категоричен, като отказа в третия рунг Александър Усатенко от Молдова.