Българският боксьор Кубрат Пулев коментира победата си над Райдъл Букър в предаването „Здравей, България“ по „Нова телевизия“. Кобрата разкри какви реплики са си разменяли с американеца на ринга. Пулев обясни и кой е съперникът, който предпочита в мача за световната титла – Анди Руис или Антъни Джошуа.

„Беше много комично, защото Букър през цялото време ми говореше как Дионтей Уайлдър удрял по-силно от мен. Даже употреби една по-така неприлична дума. Аз започнах да му отвръщам. После започнах да го удрям и да го питам: „Така харесва ли ти“, „А така?“. Стана му трудно от темпото, което зададох. Респект към него, тъй като понесе много сериозни удари. Разплака се няколко пъти“, заяви Кобрата.

„Букър има опит и тренира с най-големите имена в света на бокса в тежка категория. Той е много конкурентен и постоянно в бойна готовност. Свикнал е на удари и има добра защита, която аз все пак пробих многократно. Въпреки всичко той устоя и това ме изненада“, призна спортистът.

„Аз съм доста критичен към всички, дори и към себе си. Имаше удари, които пропуснах и това не ми хареса в играта ми. Трябваше повече да го търся и в корема, и в тялото. Да пробвам да пробия Букър и там. Получих няколко удари, които бяха безсмислени, но в един мач за световна титла могат да бъдат решаващи. Трябва да внимавам повече“, анализира Пулев.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Според него това е бил изключително важен мач, защото самият противник сам по себе си е бил труден. Кубрат Пулев припомни, че опонентът му е бил №1 в тежката категория на националният отбор на САЩ преди да влезе в затвора.

„Ако не бях спечелил този мач, нямаше да има мач за титлата. Губя си претендентското място за световната титла на ITF. За мен рискът беше огромен. Много по-трудно щеше да ми бъде да отида пак напред в ранглистата“, заяви Кубрат.

„Между Джошуа и Руис за мен няма по-добър и по-лош вариант. И двамата боксьори са достойни. В бокса човек трябва да има физическа подготовка и да има много умения. Не е само един външен вид и реклама. Рингът е сериозно нещо и не зависи чак толкова колко дебел или висок е човек. Играят роля и тези неща, но доста минимално.“

„На мен би ми бил по-удобен Анди Руис. Той много заляга и се вре и така е труден за удари. От друга страна, когато съм играл обаче срещу боксьори като Джошуа, винаги са ми били удобни. Бил съм по-бърз съм. На седми декември ще стане ясно кой ще е съперникът ми. Много ми е интересно. Ще гледаме на живо битката между тях. След това отиваме в Пловдив за галата на брат ми Тервел на 14 декември“, заяви Пулев.

„Ще почина сега няколко седмици. Идват коледни празници. Януари ще започна подготовка и в края на април или май месец би трябвало да се осъществи мачът за световната титла“, допълни Кобрата.

Пулев бе попитан и дали знае какво е правила Джени Суши по време на срещата: „Джени сигурно е гледала мача предполагам. Когато нещо е фалшиво и не е истинско, то е безпочвено. Истината в възтържествува. Това нещо няма как да го повторя повече. Нея я нямаше в залата. Никой не я е спирал да дойде“

„За мен парите не са от значение, че да си дам живота за тях. Който не го е разбрал явно не се интересува от това, което се случва. За мача за световната титла ще взема милиони, даже не знам точно колко са. Но това е маловажно. За мен е по-важно да направя нещо, което не е постигано и би било голяма гордост и страхотна реклама за страната ни. Аз си давам живота за мечтата ми и за тази на баща ми. Това вече се превръща и в мечта за самата България, заяви той“, завърши Кубрат Пулев.