Промоутърът Еди Хърн коментира бъдещите съперници на своя клиент Антъни Джошуа, след като британецът си върна световните титли във версии IBF, WBA и WBO. Това стана факт след успеха по точки над Анди Руис в Дирия (Саудитска Арабия) снощи.

Както е известно, 30-годишният Джошуа е задължен да се бие с Кубрат Пулев, който е официален претендент за титлата на IBF (Международна боксова федерация). В същата ситуация е и Александър Усик, който е задължителен претендент на WBO (Световната боксова организация).

IBF твърди, че първи е редът на нейния претендент Пулев. От друга страна WBO настоява, че Джошуа трябва да се изправи срещу Усик в най-скоро време.

„Първият задължителен беше Кубрат Пулев, той се оттегли и Антъни се би с Карлос Такам. Задължителен претендент на WBO бе Александър Поветкин, никой не искаше да се бие с него, а Антъни го победи", припомни Хърн.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"В момента Кубрат Пулев е претендент на IBF, Олександър Усик е претендент на WBO. Ще говорим с двете организациите кой ще е първи и после по Коледа с Антъни Джошуа започваме ще работим по следващия му мач", допълни промоутърът на Ей Джей.

Самият Джошуа заяви след победата си, че е готов да проведе трети мач с Анди Руис. Освен това се говори, че британецът е силно заинтригуван от битка с Дионтей Уайлдър, който държи шампионския пояс във версия WBC (Световен боксов съвет). Бившият световен шампион Тайсън Фюри също е на опашката за битка с Антъни Джошуа.