Ситуацията около смъртта на българския боксьор, който почина след мач на професионалния ринг в Албания, се заплита. Както вече стана ясно, издъхналият е Борис Станчов, който е 22-годишен, а не Исус Величков, както първоначално беше обявено от Българския професионален боксов съюз.

Членът на Управителния съвет на БПБС Венцислав Николов съобщи, че днес предстои извънредно заседание на УС. Той твърди, че документите на българския боксьор, участвал в галата в Шкодра, са били изрядни. Кой тогава е позволил на Борис Станчов да се бие със самоличността на колегата си и приятел Исус Величков? 

"По-късно днес имаме заседание на Управителния съвет, след което ще излезем с официално съобщение", каза пред БЛИЦ Венцислав Николов, който е и международен боксов съдия.

"Никак не ми иска да е така (б.р. - подмяната на самоличността), но ако излезе истина, това е престъпление от най-висока класа. Нямам обяснение. Документите, които са искани за тази среща в Албания, са абсолютно изрядни", коментира пред bTV Венцислав Николов. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Те са дошли с личната карта на Исус Величков - с международния му паспорт и лична карта. За да участва в едно състезание от такъв ранг, той трябва да притежава три документа - лиценз, който Исус Величков притежава, трябва да има оторизация, трябва да има разрешение от федерацията и медицинско. Тези документи той ги има на името на Исус Величков. Ако е истина... това е недопустимо. На снимката е човекът, на когото даваме лиценз. Лицензът е на името на Исус Величков", добави Венцислав Николов. 

"В Албания всичко е изрядно. Изпратили сме до тяхната федерация разрешение за Исус Величков - да играе срещата в толкова рундове, по толкова точки. Всички документи, които се изискват от наша страна, те ги имат. Нямаме пълен запис на срещата, но от това, което видяхме, наистина нямаше удар. Както играеше, падна без удар. При аутопсията ще излезе дали е взимал забранени стимуланти и т.н.", уточни Николов. 

Оказва се, че Борис Станчов няма статистика на аматьорския ринг: "Желателно е да имат аматьорска кариера, но не е задължително."

Относно практиката за получаването на необходимите документи, Николов обясни още пред bTV: "Мениджърът уговаря срещата. Той е длъжен да предостави в офиса на Българския професионален боксов съюз всички документи. Той ги е представил на името на Исус Величков. Въз основа на тези документи, които имаме, ние даваме разрешение. Ще стигнем до истината."

Починалият Борис Станчов: