"Случаят с починалия наш боксьор в Албания е прецедент, а не практика", коментира министър Красен Кралев при откриването на ремонтираната лекоатлетическа зала "Добротица" в Добрич.

"Боксовият съюз ще промени правилника си за издаване на лицензи, за да се въведат по-строги мерки", обяви Кралев по повод смъртта на Борис Станчов, който издъхна след мач в Албания, където излезе на ринга със подменена самоличност, използвайки името на братовчед си Исус Величков. 

Спортният министър също има сериозни съмнения за причините, довели до кончината на боксьора. От няколко дни се твърди, че Станчов е пил виагра преди да излезе на ринга. "Дали има извършено престъпление от страна на починалия боксьор, не смятам, че има други нарушения от подобен вид. По интересни са другите факти - как е стигнал до смъртта, какви медикаменти е погълнал, ако е погълнал и така нататък", коментира Кралев.  

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Смятам, че когато разследването приключи - съвсем скоро, ще имаме точна представа какво точно се е случило в Албания", каза още спортният министър.

Кралев допълни, че е разпоредил промяна в условията за издаване на лицензи от страна на Българския боксов съюз.