Треньорът на Черно море Илиан Илиев пое вината за пропуснатата дузпа и равенството 0:0 срещу Арда в Пловдив от седмия кръг на efbet Лига. „Моряците“ играха с човек повече от 38-ата минута, когато Румян Овсепян беше изгонен секунди след свое нарушение срещу Мартин Минчев в наказателното поле. Жоржиньо пък пропусна дузпата, след като Иван Караджов отрази удара му от бялата точка.

„Разочаровани сме отново. Бяхме отборът, който повече заслужаваше да победи, с изключение на първите 15-20 минути, в които влязохме нервно. После държахме повече топката. Изпуснахме ситуации и дузпата. През второто полувреме Арда се затвори, което е нормално. Идеята им беше да няма много футбол. Съжалявам, че не успяхме да победим, но за да победиш, трябва да вкараш гол”, коментира Илиан Илиев след мача.

„Броят се головете и точките. Откъм себераздаване нямам забележки към футболистите. През второто може би трябваше да се движи по-бързо топката, да се рискува повече. Трябваше да се поеме отговорност. С центрирания само нямаше как да стане. Със сигурност тежи, че при тези равенства не бяхме отборът, който беше далеч от победата. Тежат, защото бяхме по-близо. Ако бяхме днес като Арда, тогава резултатът би бил позитивен. Надявам се в следващия мач срещу Дунав да вземем трите точки. Не, че ще е лесно. Липсват ни Иса и другите контузени. Имаме и други хора в отбора, които днес трябваше да поемат малко повече отговорност.”

„Ние сме виновни за това, че Жоржиньо взе дузпата. Ние сме тим, на който не свирят често дузпи. Ние сега предпочитахме някой футболист, който играе по-редовно, да бие дузпата. Моя грешка е, че не посочих изрично преди мача един или двама изпълнители. Просто не бяхме подготвени за това упражнение, тъй като не ни се случва често да изпълняваме дузпи. Ние трябва с и без отсъстващите да изглеждаме добре. Просто завършващата фаза липсваше. При Йонуц Неагу е много тежка контузията – почти сигурно до края на годината няма да го има. Моята работа е тук. Да, на този етап оставам в Черно море. Да, Ал Ахли е най-големият отбор в Африка и това, че съм бил предложен, е добре за треньорската гилдия в България. Дали можем да се разберем – това ще е много трудно”, завърши наставникът на „моряците“.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020