Звездата на световния футбол Лионел Меси обяви, че прекратява кариерата си в националния отбор на Аржентина. 29-годишният футболист на Барселона обяви решението си след финала на Копа Америка 2016, в който „гаучосите“ отстъпиха след дузпи на Чили.

За Меси това беше четвърти загубен финал на голямо първенство. Той беше част от аржентинските отбори, които отстъпиха в решителните мачове на Копа Америка 2007 (Бразилия), Мондиал 2014 (Германия), Копа Америка 2015 (Чили) и Копа Америка 2016 (Чили).

„Вече съм взел решението. Това е! Много исках да постигнем успех. Много съм тъжен. Пропуснах дузпа, а това беше важен момент“, призна Меси.

„Вече го казах в съблекалнята. Това беше моят край в националния отбор. Това са четири загубени финала. За съжаление отборът опита всичко за успеха, аз опитах всичко, но не се получи.

„Решението ми е за доброто на всички. Не сме доволни, че стигаме до финала, а не го печелим. Много исках да взема титла с Аржентина. Не се случи. Не можах да го постигна“, завърши футболната звезда.