Още шест човека ще последват Лионел Меси и ще прекратят кариерите си в националния отбор. Както е известно, голямата звезда на световния футбол обяви, че повече няма да играе за „гаучосите“. Той направи това след загубения финал на Копа Америка 2016, където тимът му отстъпи на Чили след дузпи.

Серхио Агуеро също намекна, че ще повече няма да играе за националния отбор и призна, че още няколко момчета обмислят подобен ход.

Според аржентинските медии шестима футболисти ще последват Меси. Проблемът е, че това са лидерите на „гаучосите“. Твърди се, че от националния отбор на Аржентина ще си тръгнат Серхио Агуеро, Есекил Лавеци, Анхел ди Мария, Гонсало Игуин, Хавиер Масчерано и Лукас Билия.

Отказването на тези играчи от националния тим може да постави Аржентина в много трудна ситуация в квалификациите за Мондиал 2018. "Гаучосите" за момента са трети в класирането на квалификационната група в Южна Америка с три победи, две равенства и една загуба. На 1 септември предстои домакински мач срещу лидера в класирането Уругвай.