Футболистите на Зоря често са глобявани заради вътрешния правилник в клуба. Закъснееш ли, губиш пари. Говориш ли по телефона преди тренировка – също.

Това признават част от играчите, които утре вечер от 20 часа излизат срещу ЦСКА в реванша от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Първата среща в София завърши 1:1.

Новите закони в Зоря са въведени от украинския специалист Виктор Скрипник, който има 20 години от живота си в германския футбол.

"Наложиха ни глоби за някои провинения. Сега хазната на отбора се попълва ежедневно- най-често за закъснения. Аз все още не съм закъснявал, но чест посетител на нашия счетоводен отдел е Леван Арвеладзе", казва Дмитрий Хомченовски – един от основните  играчи на  Зоря. 

"Когато дойдем в базата, всички телефони трябва да са изключени. Аз играя ролята на ченге. Ако някой си погледне телефона, няма оправдание от сорта: „Исках да видя колко е часът”. Веднага се налага глоба. Защо избраха мене? Никита Каменюка е капитан, а аз втори капитан. Той събира парите, а аз казвам от кого трябва да се търси глоба”, добавя вратарят Никита Шевченко.

Има  обаче и нещо положително в Зоря – след всеки мач играчите пеят песни в клубния автобус.  

"Никога преди не съм слушал да се пеят песни в автобуса. Преди беше така: бием, падаме - качваме се в рейса и се прибираме в тишина. А сега се пеят песни, целият отбор пее на връщане даже и след загуба”, казва още футболистът. 
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020