Българският представител към Национален център по сигурността на спортни мероприятия - Минко Пондев, говори пред репортери часове преди реванша Зоря - ЦСКА. Както вече стана ясно, в украинския град Запорожие, където ще се проведе срещата (днес от 20:00 часа), има опасност радикално настроени местни националисти да нападнат с физическа саморазправа български граждани, поради политически причини. 

Пондев потвърди, че има напрежение. Вероятността за спречкване между фенове породи паника в Запорожие в часовете преди реванша. Той коментира какви са плановете на българските и украинските полицаи, както и отправи съвети към привържениците на ЦСКА.

"Имаме информация, че преди футболната среща има агресивни намерения към българските граждани, които ще присъстват. Необходимо е да се вземат мерки за безопасността на всички, свързани с ЦСКА. Ангажирани са допълнителни полицейски сили, както и за районите, където са настанени. Ще има допълнително охрана преди, по време и след мача", обясни Пондев. 

Winbet - на един клик разстояние! (18)

"Трябва да се вземат мерки, тъй като информацията е наистина сериозна и касае физическата неприкосновеност на гражданите. Трябва да са внимателни, тъй като са възможни физически нападки към тях. Препоръчваме им да спазват плана, който са си предначертали. Да бъдат групово и да не посещават крайни райони на града и места, които са по-отдалечени от централната градска част", каза Пондев.

"В постоянна връзка сме с местните ни колеги в Украйна. Взети са допълнителни мерки за българските граждани за тяхната безопасност. Ще бъдат съпровождани навсякъде. При проблем е необходимо да се свържат с нас. Ще им съдействаме с абсолютно всичко, което можем, за да се приберат живи и здрави в България", завърши Минко Пондев.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020