Звездата на бейзболния Питсбърг Пайрътс - Фелипе Васкес е арестуван в САЩ заради секс с 13-годишно момиче и за разпространяване на детска порнография. 

Прокуратурата има доказателства, че спортистът, който прибира по близо 10 милиона долара на година, е имал сексуални контакти с момичета между 11 и 16 години. 

В публикуваното от властите съобщение се казва, че разследването срещу 28-годишния венецуелец е започнало през август след получена информация за интимна връзка в миналото между Васкес и 13-годишно момиче от Флорида. Въпросната тийнейджърка в момента е на 15 години, а наскоро получила от Васкес порно клип, в който участва самият той. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Васкес в момента е в затвора, а съдията отказва да го освободи под гаранция. В дома му са намерени веществени доказателства за деянията му. 

"Днес бяхме информирани за действащо криминално разследване срещу Фелипе Васкес и неговия последвал арест.Отнасяме се извънредно сериозно към този случай и повдигнатите обвинения. Информирали сме комисионерския офис по отношение на течащото разследване", обяви клубният президент на Питсбърг Франк Конъли.