Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева отдаде заслуженото на родните състезатели, треньори и съдии, които бяха част от Световната купа в София.  Общо шест медала спечели националният ни отбор от турнира в "Арена Армеец". 

Ето какво написа във Фейсбук Раева:

Моите героини - състезателки, треньори и съдийки.

Ансамбълът, който вдигна залата на крака!
Златен медал в многобоя, сребърен на обръчи и бухалки! Силни, ярки, респектиращи! Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Мадлен Радуканова работят с много любов и отдаденост. Те вярват много във възможностите си и осъзнават силата си. Излизат уверени и с основателно самочувствие на състезание. Винаги, от самото си появяване на световния подиум, са претендентки за златния медал! Понякога се получава, понякога не, но винаги, абсолютно винаги специалистите и съдиите не пестят суперлативите си за тях. Да не говоря за феновете им в България и по цял свят... Така е, защото техният мащаб е друг. Различен е... До тях всеки ден е Ели Бинева, защото тя е част от този диамантен отбор и вълшебните картини сътворени до момента.

Катрин Тасева
Роден състезател! Носи в себе си изкуството да се изолира от абсолютно всичко и всички и да покаже на състезание най-доброто, на което е способна! Много обичам да я наблюдавам зад кулисите, когато се подготвя за старт. Беше притеснена, защото все още не е в най-добрата си форма. Но не съм се съмнявала, че ще го направи по най-добрия начин. Е, чак, че ще е единствената от фаворитките, която ще изиграе 8 съчетания без груба грешка, не съм вярвала. Но тя го направи и го е правила винаги на състезание - играе по-добре винаги, отколкото на тренировки! Всеки път надскача моментната си спортна форма! Голям боец! Голям състезател! Кралица на терена!

Невяна Владинова
Неви е най-трудолюбивата състезателка, която съм виждала някога в залата по художествена гимнастика в България. Може би само Анелия Раленкова и диамантите ни от този ансамбъл й съперничат. Такова желание, такава амбиция, толкова отдаденост всеки Божи ден... Тя се намира в отлична форма. Огромната й отговорност, заедно с огромното и желание понякога й изиграват лоша шега. Тази година нейната програма е много силна. Тя разбира големите възможности, които има и иска на всяка цена да успее. Говорихме. Анализирахме, и знам, че е спокойна и ще ни радва отново със силна и уверена игра!Тя знае, че в 90% от случаите Трудът побеждава Таланта! А тя притежава и двете! Короната наистина й отива...

Боряна Калейн
За нея винаги съм казвала - роден шампион! Тя има всичко! Талант, трудолюбие, красота, смелост и вяра! Тя се забавлява когато се състезава. Но когато не дозира правилно радостта от играта си, винаги прави по някоя много неприятна грешка.

Вчера седеше до мен на финалите, гледахме как се загряват Кати, Неви и останалите и говорихме много... След това се подавахме двете зад черната завеса да проследим съчетанията на Кати и Неви. “Госпожо, каква уникална зала... Колко много хора... Невероятно е...” Цялата сияеше. Бубе, много ли ти се играе? “Много, госпожо!” Миналата година беше ти, не беше Неви, сега е тя. Догодина може пак да си ти... Сега искам да мислиш за Ташкент! “Добре, госпожо!” Тя винаги, за всичко ми казва “Добре!” Хванах я за ръката, стиснах я силно и започнахме да гледаме как Катрин се състезава...

И трите са прекрасни! Различни, силни и много искащи...

България много, много години не е имала такова силно трио!

Треньорите
Весела Димитрова, Бранимира Маркова, Силвия Стойчева, Марияна Памукова, Михаела Маевска и техните екипи правят всичко възможно да подготвят състезателките по най-добрия начин! И Весето, и Брани направиха огромен скок и са причината за силната българска гимнастика в момента. Голяма гордост са ми те!

Съдиите... Филипа Филипова, Християна Тодорова и Даниела Велчева...
Накъде без тях в спорт, където съдиите решават, кой ще е шампионът?! Те са съветниците ни, опората на състезания, безкомпромисните ни критици в тренировъчната зала.