Един от най-големите спортисти на България - боксьорът Даниел Петров, застана за първи път пред камера след излизането от психиатричната клиника в София. Олимпийският, световен и европейски шампион говори пред bTV за живота след депресията и тежката раздяла.

БЛИЦ първи разкри през юни ужасяващата новина, че Пинчера е настанен в психодиспансер, след като преди това е лежал няколко дни в столична клиника заради стряскащи симптоми.

Сега изглежда свеж. Възстановяването му върви по план. Шампионът живее в спомените. Пази всичките си медали, те му дават сили.

"За тях съм се бил, за тях съм спадал килограми, за тях се разболях", споделя Пинчера.

"Самотата ме утрепа, да, след напускането на съпругата ми и детето. Опитах се да преборя тая депресия, тая самота и мъка, но не успях. Започнах да получавам припадъци, да залитам, краката не ме държаха въобще. Започна да ми се вие свят, да изпадам в делириум. Казват, че и алкохолът ми пречел. Да, пийвал съм си, но не съм прекалявал. Изкараха ме алкохолик, но всъщност не е така. Беше отражение към главата и черния дроб, въобще към спорта, който съм практикувал 23 години", продължи Пинчера пред bTV.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

През 90-те години Даниел Петров е страшилище на ринга. Наричат го Пинчера. "Защото съм бил злобен като пинчер по време на мач. Като съм захапел противника, не съм го пускал, сдъвквал съм го до последно. Затова ми излезе прякорът", обяснява боксьорът.

Преди три десетилетия Петров е на върха на славата. Не губи на ринга. Печели европейска, световна и олимпийска титла.

"Всеки казваше, че спортът е до време. Аз все си мислех, че цял живот ще бъда спортист. Но в нашия спорт не става", казва легендата.

След края на кариерата си трудно намира предизвикателства. За последно работи като шофьор в общината. Сега се възстановява и търси нова мотивация. На 48 години Даниел Петров започва отначало. Спокоен е и вярва в себе си, но и знае, че световната слава и успех не са застраховка от самотата и тъгата.