Използват времето, когато футболистите играят мачове или са на лагер,  за да направят своя удар. Търсят ценни вещи – часовници, бижута, или пари. Те са престъпници, специализирали се в кражби с взлом в луксозни жилища и къщи, по всяка вероятност банди от Източна Европа, пише мадридският в. "Ел Паис“ по повод вълната от взломни кражби в къщите на известни футболисти и треньори в страната.

Действат в групи по трима, като един задължително чака отвън в колата, за да измъкне бандата. Преди да осъществят удара, проследяват дълго и анализират движението на футболистите и роднините им – от тренировъчната база до домовете им, като събират и информация за защитата и алармите. Това е профилът на бандитите, според разследващите от Отдела за организирана престъпност в испанската полиция.

Над 20 са футболистите, които станаха жертви на бандитите с качулки. Последният, който се оплака, бе италианският нападател Марко Бориело, който до миналата година играеше във втородивизионния Ибиса. Няколко въоръжени мъже с качулки влезли във вилата му с Сант Хосеп на острова миналия понеделник, заплашили хората вътре, но не ги наранили.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Няколко дни преди това, след първия опит от понеделник, бе ограбен дома на халфа на Атлетико Мадрид Томас Парти. Той изгорял с пари и няколко ценности, в шок от грабежа била присъствалата чистачка в луксозния квартал Боадия дел Монте.

В този период бе ограбена къщата и на халфа на Реал Мадрид Карлос Каземиро в друго луксозно предградие на столицата – Ла Моралеха. Ударът си неуловимите бандити направили докато той играел в мадридското дерби срещу Атлетико. При обира в къщата бии съпругата и дъщерята на бразилеца, които не пострадали.

Лукас Васкес, Иско Алкоркон, както и треньорът на Реал М Зидан са другите от "кралския клуб“, станали жертва на грабителите.

Две седмици преди обира в дома на Каземиро друга група бандити проникна в къщата на защитника на Барселона Юмтити. Те ошушкали всичко ценно, което открили, и дори успели да отворят сейфа.

Според полицията става дума за много добре организирани престъпници, които вероятно подкупват вътрешни хора за информация, „включително и охранители на футболистите“. Жорди Алба, Алваро Мората, Габриел Паулиста, Есекиел Гарай, Хоакин, Рафаел Варан, Фунес Мори, Уилям Карвальо са също в списъка с ограбените звезди през последните месеци.

През април имаше взлом в къщите на Гарай и неговите съотборници от Валенсия Паулиста и Кондогбия, а също на Мори, Екамби от съседния Виляреал. Което наведе следователите на мисълта, че в този период бандата е "работила“ в тази част на страната.

През февруари тази година бе ред на защитника на Реал Мадрид Рафаел Варан (олекна със 70 000 евро), а в Барселона бяха ограбени Коутиньо и Кевин Принс Боатенг (плячката на крадците бе в размер на 400 000 евро). В края на същия месец взломаджиите проникнаха и в дома на нападателя на Реал Бензема по време на Ел Класико срещу Барса.

От полицията  предупредиха, че престъпниците получават ценна информация от самите жертви – от профилите им в социалните мрежи, в които те публикуват снимки на семействата и домовете си.