ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Административен съд - София град оневини благоевградския шахматист Борислав Иванов, с което на практика възстанови състезателните му права, които БФШ спря за 4 месеца, считано от 21 май. Тогава 25-годишният майстор на ФИДЕ бе атакуван от Етичната комисия към Българската шахматна федерация, че е нарушил спортния морал и е уронил престижа на БФШ и шахматните деятели като цяло с непрекъснати медийни и други изяви.

В резултат състезателните права на Борислав Иванов бяха временно спрени и той пропусна възможността да участва в първите два от трите най-силни международни турнира във Варна, които са под егидата на БФШ. С решението на Софийския административен съд в ръка обаче асът на „Виктори Благоевград“ заминава за морската ни столица и възнамерява да се включи във „Варна Оупън“, чийто награден фонд е 30 000 лева.

В проявата участие са заявили 94-ма шахматисти от 12 държави, пише още "Струма". В стартовия лист личат имената на голям брой български елитни състезатели, които декларираха, че ще бойкотират турнири с участието на Борислав Иванов.

Сред тях са гросмайсторите Васил Спасов, Борис Чаталбашев, Красимир Русев, изсипал доста фейсбук заплахи по адрес на благоевградчанина, Момчил Николов, Петър Арнаудов, Петър Дренчев и Евгени Янев, Валери Лилов и новото попълнение на „Марек Юнион-Ивкони“ - столичният международен майстор Сашо Николов, който сътвори прецедент в шахматната история и не се яви два пъти в един и същ турнир (Олд Капитал ВТ) срещу Борислав Иванов, а по-късно сравни студента по педагогика в ЮЗУ „Неофит Рилски“ с Хитлер и го нарече „вкаменено динозавърско лайно“ в националния телевизионен ефир.

Острият език на Николов обаче не беше забелязан от Етичната комисия на БФШ, което хвърли сянка върху безпристрастността на членовете й.

http://whychess.com/sites/default/files/images/stories/interviews/33/01.JPG