Светът на хазарта отдавна е излязъл извън рамките на спорта. Коефициентите на сайтовете за залагания, често са сериозен индикатор за обществените настроения преди изборите във всяка страна. Един от водещите български букмейкъри Winbet, предлага залози за предстоящите кметски избори в София и Пловдив. Според Winbet, Йорданка Фандъкова е фаворит за трети мандат като кмет на Столицата. Актуалният коефициент за нея e 1.56. Интересно е, че ставката за кандидата на ГЕРБ падна значително, след като откриващият коефициент беше – 1.74. На втора място е Мая Манолова с коефициент 2.05, като увеличението там е от 0.2 десети. Следват арх. Борислав Игнатов, Ангел Джамбазки и представителят на “Спаси София”. Коефициентите за тях са непроменени, съответно 5,6, и 9.

Очакванията на Winbet рязко се разминават с резултатите от проучваниятана на някои социологически агенции. “Маркет линкс” отчита 36% подкрепа за Мая Манолова срещу 32% процента за настоящия кмет. “Сова Харис” дава значително предимство на Фандъкова с 31.2%, срещу за 24.7% за Манолова.

В Пловдив с най-нисък коефициент отново е кандидат на ГЕРБ – Здравко Димитров. Залози за него се приемат на 1.73. С почти равни шансове е издигнатият от ВМРО – Славчо Димитров. Представителят на БСП, Николай Радев е считан за аутсайдер при коефициент 6.

Залози ще се приемат до 23:59 ч. на 26.10.

Независимо от резултатите, всички могат да се възползват от 200лв начален бонус в Winbet. Успех!