Португалският селекционер на Гърция Фернандо Сантош поздрави Германия за класирането на полуфинала, а също така и своите играчи за цялостното им представяне на Евро 2012. „Елините” загубиха от Бундестима с 2:4 и отпаднаха от турнира напълно очаквано за повечето специалисти.

„Преди всички искам да поздравя немския отбор за тази победа. Искам да поздравя и моите играчи не за представянето ни днес, но и за цялостното представяне на шампионата. През първото полувреме германците играха страхотно и ни превъзхождаха. Можехме да се справим по-добре. Германците не ни даваха възможност да предложим нашата си игра. Допуснахме гол, който направи нещата много трудни за нас”, заяви Сантош на пресконференцията след мача.

„Искахме да подобрим някои неща в защита и да пресираме през втората част немския отбор, доколкото това е възможно. Казах на играчите, че един наш гол ще промени нещата. Това се случи, но не успяхме да променим много нещата. Вторият гол ни пречупи и след това беше много трудно да се върнем в мача. Играчите ми се бориха за достойно представяне в тази среща”, допълни португалският специалист.