Юношата на Байерн Йошуа Кимих е предният германски национал, който показа оптимизъм преди четвъртфиналния сблъсък срещу Италия на евро 2016 във Франция утре вечер от 22:00 часа българско време. Бундестимът никога не е отстранявал "адзурите" в елиминационна фаза на голям футболен турнир, но Кимих е убеден, че това ще се промени. През март Германия срази Италия с 4:1 в контрола, играна в Мюнхен.

"Със сигурност този антирекорд не носи позитивизъм у нас. Лично за себе си имам спомени от тези мачове с Италия. Бях на 11 години при разочарованието през 2006, когато бяхме домакини на Световното, а мачът през 2012 се случи прекалено скоро, за да съм го забравил. Тези мачове нямат нищо общо с двубоя в събота. На терена ще сме много различни футболисти и миналото няма общо с настоящето", сподели Кимих пред сайта на Германския футболен съюз (ГФС).

"Знам, че в събота ще имаме правилната рецепта за отстраняване на италианците. Чакам с нетърпение срещата, а може би и това е най-високото стъпало засега в моята кариера", допълни 21-годишният полузащитник.