Селекционерът на Полша Адам Навалка заяви преди утрешния четвъртфинал срещу Португалия от Евро 2016, че звездата на тима Роберт Левандовски е най-добрият централен нападател в света.

"За мен той е най-добрата деветка в света. Роберт има огромно значение за нашия отбор. Но не само той", заяви Навалка за водещия си нападател, който обаче все още търси първото си попадение на Европейското първенство във Франция.

"На терена всички си помагат, след мачовете празнуваме заедно, заедно работим и за отстраняване на грешките. Въобще ние сме един силен колектив и в това е нашата сила", добави стратегът.

"Португалия показа, че е отбор, който умее не само да атакува, но и да се отбранява. Всички видяха какво направиха в двубоя с Хърватия. Но ние вярваме в себе си, в силите си. Дали ще продължим да пишем история? Възможно е", каза още той.

"Крестиано Роналдо е истински лидер. Но не искам да говоря за него, защото всеки го познава. Не се страхуваме. Имаме отлична защита, която за четири мача е позволила на съперниците ни да вкарат само един гол. И то какъв гол", каза Навалка, за попадението със задна ножица на Джердан Шакири при равенството 1:1 срещу Швейцария на осминафинала, спечелен с дузпи от поляците.