За двете големи звезди Кристиано Роналдо и Златан Ибрахимович европейското първенство по футбол във Франция не върви по план. 31-годишният португалец и 34-годишният швед все още не са се разписали, а отборите им не са си осигурили участие за осминафиналите и може да отпаднат още в груповата фаза.

Кристиано Роналдо дори пропусна дузпа при нулевото равенство на Португалия срещу Австрия, пращайки топката в страничната греда. След мача обаче нападателят, вкарал 51 гола за Реал (Мадрид) през изминалия сезон във всички турнири, не пропусна да си направи селфи с фен, достигнал до него на терена.
Златан Ибрахимович пък набързо се скри в съблекалните след поражението на Швеция от Италия (0:1) и не пожела да дава медийни изявления, след като по време на мача пробяга едва 8,8 километра – най-малко от всички на терена. На два пъти нападателят, вкарал 38 гола за ПСЖ през изминалия сезон, бе в изгодна ситуация, но и в положение на засада. „Като капитан може би трябваше поне да поздрави феновете”, разкритикува го неговият съотборник Албин Екдал.

Германският таблоид „Билд” посочи поне още шест звезди, които разочароват с изявите си или въобще не участват на Евро 2016 до момента, а седят на резервните скамейки. Сред тези играчи са Давид Алаба (Австрия и Байерн), Пол Погба (Франция и Ювентус), Хари Кейн (Англия и Тотнъм), Икер Касияс (Испания и Порто), седящ на резервната скамейка, Маруан Фелайни (Белгия и Манчестър Юнайтед) и Арда Туран (Турция и Барселона). За всички тях не е спестена критиката за слаби игри, а Арда Туран дори бе освиркан от турските фенове при загубите от Хърватия (0:1) и Испания (0:3) в груповата фаза.