Бившият немски национал Руди Фьолер смята, че Германия е фаворит срещу Италия в предстоящия голям сблъсък от четвъртфиналите на Евро 2016 във Франция. Срещата е утре от 22:00 часа българско време в Бордо, а според Фьолер Бундестимът превъзхожда „скуадра адзура” и дори е по-добър отпреди две години, когато спечели световната титла в Бразилия.

„Естествено, че няма да е лесно, но не вярвам, че някой в немския отбор трепери. Затова Германия е толкова силна и знае качествата си. Досега нямаше сериозни съперници, въпреки това отборът бе убедителен в последните си два мача”, сподели спортният директор на Байер (Леверкузен) в интервю за утрешния брой на вестник Rheinischen Post.

„Германия ще трябва да реши игрово задачата срещу Италия и да използва шансовете си, които ще получи. Не мисля, че в Германия някой се е учудил, че Италия победи Испания. Германия е световен шампион. Срещу нас никой не играе с удоволствие, дори и италианците. Те се страхуват повече от Германия, отколкото обратното”, допълни Фьолер.