Сребърният медалист от миналия сезон Борусия (Дортмунд) срази у дома шампиона и носител на купата на страната Байерн с 2:0 в мача за Суперкупата на Германия и спечели трофея за шести път в историята. Пако Алкасер (48) и Джейдън Санчо (69) бяха точни за триумфа на вестфалци преди началото на новия сезон, а баварците сдадоха трофея, който печелеха в предходните три години.

Двамата треньори заложиха най-доброто, с което разполагат. Люсиен Фавре пусна титуляри в предни позиции Рафаел Герейро, Джейдън Санчо, Марко Ройс и Пако Алкасер, а колегата му Нико Ковач заложи на Томас Мюлер и Кингсли Коман по двете крила и звездата Роберт Левандовски на върха на атаката. Корентен Толисо пък започна титуляр за първи път от 322 дни, след като през септември миналата година скъса кръстни връзки.

Дормунда пропусна страхотна възможност още във 2-ата минута, но Мануел Нойер отрази удара на Марко Ройс. След четвърт част стражът на Байерн излезе неразчетено напред почти до центъра на терена, за да спре Алкасер, който го преодоля, но след това не намери очертанията на опразнената врата. Пет минути след това Нойер спази опасен шут на Герейро.

До края на полувремето гостите доминираха, но на два пъти Кингсли Коман пропусна от изгодни положения да се разпише.

Три минути след почивката вестфалци поведоха след удар по земя на Алкасер от границата на наказателното поле. Байерн опита натиск и обсади вратата на Хитц, който отрази удари на Леон Горецка и Коман, а веднъж Аканджи спря топката на голлиният апри добава на Мюлер.

Баварците атакуваха, но въпреки това домакините удвоиха аванса си в 69-ата минута, когато асистиралият за първия гол Джейдън Санчо получи топката в средата на терена, направи индивидуален пробив и прокара топката межди краката на Нойер за 2:0. В 76-ата минута Кимих настъпи умишлено Санчо по крака при изпълнение на тъч, но след разглеждане на ситуацията с ВАР съдията му показа само жълт картон.

Байерн не успя да реализира гол до края на мача и сдаде трофея, който печелеше три поредни години.