Байерн спечели убедително с класика 3:0 при визитата си на Шалке 04 в мача от третия кръг на германската Бундеслига. Привлечените от под наем Филипе Коутиньо от Барселона и Иван Перишич от Интер, както и купеният от Атлетико (Мадрид) Люка Ернандес дебютираха с екипа на баварците, но изявите им останаха в сянката на голмайстора Роберт Левандовски (20-дузпа, 50, 75). Полският нападател реализира хеттрик за категоричния успех на шампионите.

В 57-ата дойде моментът за дебюта на Коутиньо и Перишич, които влязоха заедно на местата на Мюлер и Гнабри. Бразилецът застана в халфовата линия в тандем с Толисо зад Левандовски, а хърватинът заигра по ляво крило.

„Миньорите“ от Гелзенкирхен имаха претенции за две неотсъдени дузпи при 0:2 за игра с ръце на Ернандес и Перишич, но такива не последваха след преразглеждане на ситуациите с ВАР.

В крайна сметка Байерн записа първи успех за сезона и има 4 точки преди домакинството си срещу Майнц 05 в следващия кръг, когато Шалке 04 пак е домакин, но на Херта (Берлин). „Кралскосините“ имат една точка в актива си.

БУНДЕСЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ