Десният бек на Лудогорец Сисиньо даде интервю в родината си изданието „А Тарде“. 30-годишният бразилец коментира амбициите си в Лудогорец и изрази желание да играе за националния отбор на България. Той се изказа много добре за собственика на клуба Кирил Домусчиев. Според него бизнесменът е много добър човек, но дърпа уши, когато трябва да е строг.

- Как е структуриран Лудогорец?
- В клуба съм от 2015 г. Лудогорец има структура, каквато малко други имат. Имаме няколко тренировъчни игрища. Всичко е насочено към удобство на играчите и техните семейства. За нищо не можем да се оплачем.

- Какви бяха основните трудности, които имаше в България?
- Най-трудна беше адаптацията към стила на игра. В Европа отборите са по-затворени. Бразилските тимове играят по офанзивно, но тук много се залага на защитата. Това ми създаде малки проблеми. Благодаря на Господ, сега съм адаптиран. Студът също беше голям проблем. Аз съм от Белем, регион в Бразилия, където е много топло. Източна Европа има доста хладен климат и имах трудности с това.

- Някои бразилци от отбора ти вече играят за България. Имаш ли планове да бъдеш натурализиран и да играеш за националния отбор?
- Ще бъде прекрасно да играя за България. Имам договор за още една година и с това ще натрупам петгодишен престой в страната. Така ще покрия изискванията на ФИФА да мога да играя за България. С удоволствие ще стана част от националния отбор, ако се нуждаят от мен. В момента част от българския тим са Марселиньо и Вандерсон. Това са прекрасни футболисти. Мисля, че можем да помогнем на селекцията с нашата отдаденост, както го правим в Лудогорец. Ако остана в Разград, ще бъда щастлив да играя и за България.

- В клуба ти винаги привличат бразилски футболисти. Защо е тази тенденция?
- Собственикът харесва бразилските играчи. Затова се привличат такива футболисти, а това носи ползи на клуба. Не е учудващо, че имаме осем поредни титли, а за четвърта поредна година сме в групите на европейските клубни турнири. Два пъти Лудогорец игра в групите на Шампионската лига. Това е клуб, който се развива. Бразилските футболисти много засилват нивото и постигаме целите си.

- Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев е важна фигура в българския футбол. Контактувате ли с него?
- Той е много добър и тих човек, но когато се налага, е много строг. Контактуваме с него, но не много често. Той и бизнесмен и много влиятелна личност в България. Когато намира време да бъде до отбора, винаги си говори с нас. Дърпа ни ушите, когато се налага. Това е нормално. Като собственик на клуба винаги иска еволюция и подобрение. Като личност е прекрасен. Винаги иска да модернизира структурата, за да помогне това на представянето на клуба.

- По какъв начин останалите български клубове гледат на успеха на Лудогорец?
- Създадено е съперничество с останалите отбори, които винаги искат да победят Лудогорец. Все пак това е най-добрият отбор в България за момента. Винаги ни е трудно срещу останалите тимове, тъй като се стремят да ни затрудняват и искат да ни победят. Има обаче уважение, заради постигнатите успехи на Лудогорец. Работим сериозно, за да продължим хегемонията на отбора в България.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020