Спортният директор на Локомотив (София) Георг Василев е разочарован от съдийството в дербито със Септември (София), загубено с 1:2. В края на двубоя в "Драгалевци" реферите начело с Николай Йорданов отмениха редовен изравнителен гол на Светослав Диков. Така Септември спечели и оглави класирането във Втора лига.

"Разочаровани сме. Определено бяхме по-добри днес. Владеехме повече топката от противника, създадохме повече положения от тях, обаче един човек се намери и обърна развоя. Съдията Николай Йорданов опорочи мача, жалко", коментира Василев-младши пред БЛИЦ СПОРТ.

"Борис Галчев вкара хубав гол в неговия си стил, Иво Василев нямаше какво да направи. После ги натиснахме, но отново ни отбелязаха, възползвайки се от наша грешка. Имахме своите шансове, попадението на Диков беше напълно редовно. Съдията умишлено сгреши. Хората не са глупави, видяха всичко. А уж е един от най-добрите рефери на България. Явно е най-добрият, когато иска. Днес просто не искаше... Отмени ни редовен гол. Всички видяха, че бяхме ощетени. После се питаме защо няма футбол в България и защо хората не ходят по стадионите. Просто им писна на хората... Не може един човек да се намесва по този начин и да решава изхода на мача", разочарован е шефът в Локомотив.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Какво се казва - "Кучетата си лаят, керванът си върви". Вече 5 години, откакто с баща ми се занимаваме с издръжката на Локомотив, нагледали сме се на какво ли не, претръпнали сме, но не може да се гаврят по този начин с такъв славен клуб. Аз просто съм отвратен от футбола в България. Никога не съм вярвал, че любимата ми игра вече е такава! Грозна действителност... Видяхте и с националите какво стана преди дни. Паднахме с 0:6 от Англия и Боби Михайлов е виновен. Категорично Михайлов няма вина за това състояние на българския футбол. Виновни са абсолютно всички, започвайки от клубовете", коментира Георг Василев.

"Ще се борим докрай, въпреки всичко и всички. Срамно е Локомотив да е във Втора лига и някои хора е крайно време да разберат това. Всички отбори са срещу Локомотив, няма лошо, но нека се играе по правилата", добави младият директор на "железничарите".

"Благодарни сме на феновете, защото отново бяхме домакини. И днес имаше повече наши привърженици, въпреки че бяхме гости. Навсякъде сме домакини. Локомотив в момента е най-симпатичният отбор в цялото първенство. Благодарим на феновете ни и се надяваме да продължат да ни подкрепят. Не мисля, че има други собственици като нас, които толкова много да обичат клуба, който управляват", каза още Георг Василев.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ