Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде интервю за БЛИЦ след екшъна във Варна от снощи. Босът на "белите" изригна срещу Черно море и призова БФС да забрани мачовете на стадион "Тича". 

Стефанов по-рано сигнализира, че отборът му е бил обсаден в съблекалнята и не е успял да си тръгне от стадиона два часа след срещата (0:0), която приключи малко преди 23 часа. Стефанов добави още, че един от шефовете на Черно море - Ерджан Шабан, е ударил Емил Виячки от Славия.

Членът на Изпълкома на БФС недоумява какво прави човек от ръководството на "моряците" в тунела на стадиона. В типичния си стил Стефанов заяви, че "само спасителите от плажа ги няма в коридорите на "Тича", където по думите му условията са ненормални. Босът на Славия отговори на въпросите на БЛИЦ:

- Г-н Стефанов, запознахте ли се с версията на Черно море след скандала
- Те сега ще изкарат, че нашият футболист е виновен - Емил Виячки. Играчите ми били обиждали администратора им и затова се стигнало до спречкването. На кадрите ясно се вижда, че Виячки нищо не прави, момчето се прибира в съблекалнята заедно с другите играчи и хора от Черно море им се нахвърлят. Гледайте внимателно какво е поведението на Шабан ли е, Мабан ли е, не го зная... Какво прави в тунела? Влизали са и в нашата съблекалня, това не е нормално. Каква работа имат при отбора ни?

- Ще предприемете ли някакви мерки?
- Призоваваме БФС дa се намеси. Ако трябва, да не се играят мачове на този стадион, след като футболистите са пребивани в тунела. Как може да удрят играчи на съперника? Утре може и чистачката да бъде пребита. Администраторът им да е жив и здрав, но да твърдят, че е обиждан, не им прави чест. 

Ще сезираме Дисциплинарната комисия. Няма да се учудя обаче, ако сега бъдат изтрити записите от камерите. Дисципът даже трябва да се самосезира, защото случилото се го виждат всички, разиграва се пред очите на цяла България. Каква работа имат външни лица в тунела? 

- Познавате ли Ерджан Шабан, за когото твърдите, че е ударил Емил Виячки?
- Такива светли личности не познавам аз. Ерджан ли е, Мерджан ли е, но май се явява шеф на полицията във Варна, след като служителите на реда не се намесват в тунела, виждайки какво се случва. То там е разграден двор. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

- Какво имате предвид?
- Нали знаете, че съблекалните на "Тича" са на майна си гъзина! Вътре куче влачи рейс. Само спасителите от плажа ги няма в коридорите. Наистина е разграден двор. Условията на стадиона на Черно море са доста странни. И защо за едни може, а за други не може. Значи спираме Арда и Царско село (б.р. - новаците в efbet Лига домакинстват на други стадиони, а не на своите), а за Черно море може. 

- Златомир Загорчич какво ви каза?
- Ударили са го с бутилка. Той не е човек, който се оплаква. Но ми се обади по нощите и ми разказа какво се е случило. Каза ми, че такова нещо досега не е виждал на никой друг стадион. Също е много учуден от поведението на домакините и недоумява за случилото се. 

- Разговаряхте ли с някой от колегите си от Черно море?
- Какво да разговарям? Не виждам смисъл да контактувам с тях, след като не могат да контролират собствените си хора и не виждат своите грешки. Обвиняват ни, че сме забавяли играта. Защо ние сме им виновни, че не могат да вкарат един гол цял мач? А и ако Славия има 9 картона, а те 6 или 7, значи тяхното поведение в никакъв случай не е било по-добро от нашето. А и да попитам аз от кой отбор има контузени футболисти? От Славия. Трима от нашите са наритани. Ради Василев е с подуто коляно, дано не са увредени връзките му. Три пъти го сваляха със суплекс. Дарко Тасевски също е контузен. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020