Реал (Мадрид) спечели с 4:2 домакинството си на Гранада от осмия кръг на Примера дивисион. "Белите" успяха да се върнат на победния път, след като направиха 0:0 с Атлетико (Мадрид) преди седмица, след което последва 2:2 с Брюж в срещата от Шампионска лига, която беше ръководена от българския съдия Георги Кабаков.

За успеха над Гранада точни бяха Карим Бензема още във втората минута, Еден Азар се разписа в 45-ата за първото си попадение за Реал в Примера дивисион, след което 3:0 направи Лука Модрич (в 61-ата). Последваха силни минути за гостите, които се добраха до 3:2. Дарвин Мачис намали от дузпа в 69-ата, след което точен бе и Домингос Дуарте в 77-ата. 

Във втората минута на добавеното време отбеляза и Хамес Родригес, за да се стигне до крайното 4:2 за тима на Зинедин Зидан.

След успеха Реал е едноличен лидер с 18 точки, а Гранада е втори с 14, като може да бъде задминат от няколко отбора - Атлетико (Мадрид) (също с 14), Барселона, Реал Сосиедад и Севиля - по 13. Атлетик (Билбао) пък има 12 преди мача си от осмия кръг. 

ПРИМЕРА ДИВИСИОН, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ