Опашкарят Леганес победи трудно у дома Селта с 3:2 в зрелищен сблъсък от 16-ия кръг на испанската Примера дивисион и се отлепи от дъното, пращайки там един от съперниците на Лудпгорец в груповата фаза на Лига Европа Еспаньол.

Оскар (15, 39) откри за домакините след впечатляващо изпълнение от свободен удар, а в края на първата част удвои аванса си с нов красив гол.

Кевин Родригес (55) направи разликата класическа, но Нестор Араухо (64) върна едно попадение за гостите. Седем минути след това те останаха в намален състав след втори жълт и червен картон на резервата Фернандес. Въпреки това в края на срещата Яго Аспас (81) оформи крайния резултат с нов гол за тима от Виго. Аспас можеше да донесе и точката за своя отбор, но стражът на Леганес се справи отлично и спаси късен изравнителен гол.

Така Леганес се отлепи от дъното на класирането и вече е на предпоследна позиция със своите 9 точки и по-добра голова разлика от Еспаньол. Селта е само едно място над своя съперник, но с 13 точки и на една от спасителната 17-а позиция, на която е Майорка.

В други срещи от кръга по-рано през деня Ейбар загуби с 0:1 от гостуващия Хетафе, Бетис надви у дома Атлетик (Билбао) с 3:2, а Валядолид и Реал Сосиедад поделиха по точка след нулево реми.