Ако излезе нещо с отрицателен привкус за Гриша Ганчев, то ще го приема като част от света на атовете, които периодически се посритват. Но когато заглавието е "С пари на народа Гриша Ганчев си купува ЦСКА", дори пайванисани на ливадата магарета като мен я ще изреват, я ще размахат един атрибут, променил размер след пищен обяд с магарешки бодил.

Мизерна конструкция на омаскаряването. Използвана безпощадно и ефективно вече четвърт век. Следва болтната интродукция "Бившият борец от село Микре използва славния футболен клуб в защита на своите интереси.". Опорни точки - борец - т.е - тъп, село Микре, т.е. - тъп селянин, интереси - т.е. тъпият селянин ви пробутва номера.

Следва цял регистър от придобивания сливания, подмятания за организирана престъпна група, като преди това е вкаран напев от пасището: " ..."Левски“ дори запяха песничката: "Микре стана вашата родина, Гриша Ганчев - вашият баща, къщичка за пиленца ви е стадионът, селяни са вашите деца..."

Преминаваме през: "При тази "достойна“ биография хапката "ЦСКА“ в момента се оказва твърде апетитна за имиджа на ловешкия бизнесмен. Или поне така си мисли той, защото твърди, че е готов да налива пари в клуба. Жалкото е, че ако въобще има пари, което е малко вероятно, като се знае как действа Ганчев, то те няма да са негови, изкарани с честен труд, а ще бъдат източени от отмъкнатия от държавата "Петрол“."

Естествено и финалния спринт до честолюбивия столичанин и бойно настроен фен на ЦСКА: "А ако ЦСКА ще бъде използван като щит от бъдещия му собственик спрямо държавата - в опитите да си върне "Петрол“ или пък да осъди Ганчев за далаверите му и укриването на данъци, то славната история на този клуб и достойните му фенове едва ли заслужават подобно отношение."

СЕГА НЯКОЛКО СЪЖДЕНИЯ НА ЕДИН НЕПОПРАВИМ СЕЛЯНИН. РАЗБИРАЙТЕ МОЯ СКРОМНОСТ!

Не мога да знам фактологията на сливанията, придобиванията и т.н. И няма как да ми е грижа. Но ще разясня няколко обстоятелства, преди да продължим с тактическите маневри в стратегията на противопоставянето, в която някак намирисва на високи етажи.

Със сигурност начинът на разпределение на националния капитал от кабинета на Попов с вице Томов нямаше как да бъде справедлив. Няма аналог, няма прецедент в човешката история. Разпределен обаче, той не успя да култивира у много разбирането, че те не са притежатели на частите от националния капитал, а привилегировани субекти на неговото управление. Не във всички разбира се. И че смисълът на всяко управление на капитала са печалбите за реинвестиране, увеличаване на доходите, а чрез тях вдигане на нивата към отчисления в хазната, нови работни места и коректно плащане на данъците за функциониране на системата на същата държава.

Немалко си повярваха и немалко се самообявиха за Слънца ала Луи. Много си и отидоха поради това. Нездравият поглед на притежателите на по-тлъсти парчета от националния сбор се засилва и от безусловния Чл.17, ал.3 от Конституцията на България. Защото дори в Основния закон е написано, че частната собственост е неприкосновена.

Но я не си платете данъка върху тази собственост и да видя докъде ще се простира вашата неприкосновеност? С други думи преповтарям, че в рамките на една държавна организация всичко и всички сме национален капитал. На който не му харесва се насочва към Терминал 2 и търси друга среда за себе си, идеите си, имотите си.

Сякаш нападката и явното желание за насъскване и противопоставяне на феновете на ЦСКА има един и същ продуцентски център с някои събития от последния месец. Не ви ли се струва, че като ви казват, че Ганчев е крадец постъпват по същия начин, по който ви внушават, че циганите крадат ток. За да хвърлите камък. А защо циганите крадат ток? И всички цигани ли крадат? Я да помислим!

В същото време, в противовес на конструкцията - борец, селянин, крадец - се сещам за друга комбинация - Общинска банка, моите пари, лагер в Австрия. На какво отгоре тази финансова институция си позволява с дребните вноски на магарета, като мен, да плаща големите сметки в Австрия, Турция, Англия на един проект в Община Разград, която дори няма 0.00001 процента участие в банката от София. Не изключвам логиката да е свързана с националната патриотична кауза, която е силно застрашена от завръщането на силен ЦСКА със стабилна основа.

Слушам тази сутрин твърдение на председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), че Комисията за енергийно и водно регулиране обслужва олигарсите."Писнало ни е 25 години да ни лъжат и да ни крадат", отсече той. Стига бе!!! Което си е така, така си е. Особено ме стяга шапката, когато ми отмъкват обществените вноски от Общинска банка.

И накрая да се върна на заглавието от вестника, който има огромен дял в моето формиране преди повече от две десетилетия, като нещо в обществената среда: "С пари на народа Гриша Ганчев си купува ЦСКА".

Всички пари са на народа. Както вече поясних. Дали произвеждате парцуца, цигари или имамбаялдъ, сметката плаща народът. И пак той, ако произвеждате кренвирши и лютеница.

Знам, че докато един клуб не застигне ЦСКА по титли, а друг не застигне ЦСКА по поредни титли, спокойствие няма да има.

Но не знам дали подобни автори си дават сметка, че народът, разбирай феновете на ЦСКА, и запретналите ръкави да го върнат в играта ще си платят сметката. И тогава нито една титла, в отсъствие на червения колос, няма да има смисъл. Защото да сте печелили, без да сте мерили сили с ЦСКА, е все едно да си набиете жените, за да се правите на мъже. Вярно е, че има и курви. Но нито аз, нито ЦСКА сме виновни за това.

Не го правете! Не си бийте жените! Отидете в събота на педалския парад! Ще се отриете и у важни посланици. На този парад не подбират и няма дискриминация. Олигарси, селяни...всякакви. Те са добре дошли!

Ще ме прощавате, но аз ще напусна София. Хубав празник и много нежност ви желая!/ Петьо Костадинов - Полковника, prosport.bg