През миналата седмица БЛИЦ разкри, че директорите, треньорите и част лидерите на Левски са били на среща със собствениците. На нея е четено сериозно конско, отрязани са част от премиите на играчите, а при увеличаване на изоставането от Лудогорец ще се стигне и до отрязване на заплатите.

Едно от нещата, които са сериозно обсъдени по време на срещата с шефовете, са проблемите в селекцията. Днес ежедневник информира, че изпълнителният директор Павел Колев и спортният директор Ивайло Петков са получили жълти картони за лятната селекция, а за разговора е информиран и треньора Петър Хубчев. Той често се оплаква от липсата на качество и дълбочина в състава. 

През лятото Левски привлече точно осем футболисти. За съжаление на "сините" само двама оправдават привличането си до този момент - Найджъл Робърта и Милан Миятович. 

Холандският нападател Робърта записа участие в 10 мача от първенството, в 8 от тях бе титуляр и има 6 гола. Освен това е едва на 21 години и тепърва има много потенциал, който може да развие. 

Черногорският национал Миятович е неизменен титуляр във всички двубои от първенството. В 16 мача е допуснал 12 гола, понрави се с намесите си и с хладнокръвието.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

До тук добре. Следват обаче играчите, които не успяват да се наложат в тима и тези, които са пълни разочарования.

Определено за най-лош ход в селекцията на Левски трябва да бъде определен Насиру Мохамед. Ганаецът записа едва 47 минути в първенството, като представянето му бе напълно разочароващо. След дебюта му дори Петър Хубчев се зачуди на глас как може професионален футболист да бъде на такова ниско ниво. Левски обаче го обвърза с дългосрочен договор и вероятно през зимната пауза ръководството ще се чуди как да го разкара с възможно най-ниска неустойка.

Австрийският нападател Дени Алар е под наем от Рапид (Виена), а с показаното до момента по никакъв начин не оправдава сумата, която "сините" заплатиха за него. 29-годишният футболист записа до момента 14 мача, в които има на терена 568 минути и едва преди кръг срещу Етър записа името си сред голмайсторите. Отбеляза и срещу Ружомберок в Лига Европа. В момента Найджъл Робърта е контузен и Алар има още съвсем малко време да оправдае доверието. Напълно е възможно да бъде върнат във Виена още зимата.

Аржентинският плеймейкър Франко Мазурек така и не може да се адаптира към родното първенство. Изглежда футболист, който наистина има качества, но рядко ги показва по терена. Бе изместен дори от обявения за ненужен Филипе Нашименто, който бе върнат на "Герена" по принуда.

Гъркът Янис Каргас започна като титуляр сезона, но в последните кръгове бе закотвен на скамейката за сметка на Нуно Рейш. Каргас показа стабилност на моменти, но е видимо, че е доста рисков футболист. Бе главен виновник за едно от попаденията на ЦСКА при равенството 2:2. Твърде вероятно е да бъде отпратен през зимата, като отново ще се преговаря за малка неустойка. Може и да остане, ако от Левски не намерят добър и перспективен бранител. При привличането на само един от набелязаните играчи за центъра на отбраната Каргас е твърдо извън "Герена" напролет.

Последните две попълнения в Левски са поглед към бъдещето. Здравко Димитров и Асен Чандъров, които дойдоха от Септември. Първият в началото на престоя си дори си бе спечелил титулярно място, но впоследствие бе изместен от Станислав Иванов и сега се появява главно като резерва. Остави добри впечатления.

Младежкият национал Чандъров е под наем, като от Левски имат достатъчно време да преценят дали да го закупят или да го върнат. Получава прекалено малко време за изява от Петър Хубчев и няма шанс да покаже потенциала си.
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020