Победата на Берое срещу ЦСКА нямаше да я има, ако не бяха огромните грешки, допуснати от „армейците”. Казано другояче – „червените” сами се победиха в Стара Загора. Домакините се постараха, на моменти играха добре, но основната заслуга за крайното 2:1 не е тяхна.

Първият гол падна след детинска грешка на вратаря Бусато. Второто попадение отново беше „червен” подарък за Берое. Тиаго Родригес изгуби лековато топката, след това последва пас към Бригито, който с красив шут отбеляза.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

ЦСКА се представи под възможностите си и през първото, и през второто полувреме. Първия си точен удар „армейците” отправиха едва в началото на втората част, което красноречиво говори за слабата им продукция под Аязмото.

Така тимът от Борисовата градина се превърна в донор за Берое и треньора му Александър Томаш. След черната серия в първенството „зелените” най-сетне успяха да спечелят. Томаш, който бе посредствен футболист в ЦСКА преди години, явно е забравил, че е играл на „Армията”. Той се радваше като обезумял след последния съдийски сигнал снощи, сякаш беше спечелил Шампионската лига.

Доброто възпитание и добрата памет изискват човек да бъде по-внимателен и да не куфее така неистово срещу отбора, където навремето е ял хляб. Но изглежда Томаш не помни този важен факт от кариерата си...

После го чухме за пореден път да философства пред камерите и да демонстрира глуповато самочувствие. Глупавото, защото треньорът така и не разбра, че не толкова Берое победи ЦСКА, колкото че „червените” сами си вкараха вълка в кошарата.
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - 1/16-ФИНАЛИ