Асът на Левски Паулиньо получи наградата си за Футболист №1 на месец август в анкетата на Пресклуб "България". Бразилецът събра 10 гласа, оставяйки далеч зад себе си Валери Домовчийски от Ботев (Враца) - 4 гласа, Родни Антуи от Царско село с 3, и Иван Коконов от Арда с 2 гласа.

Паулиньо обясни, че в момента кара най-силния си период, откакто е на "Герена". На брифинга Паулиньо говори и за часовете по български език, които той и другите чужденци в Левски посещават.

"Мисля, че сега е най-добрият ми период в Левски. В началото, когато пристигнах, имах също добри моменти, но смятам, че сега съм в най-добра форма. Направих много добра подготовка и всички тренираме усилено", обясни Паулиньо.

"На всички ни минава през главата, че можем да станем шампиони, но трябва да играем във всеки двубой отговорно. Въпреки че гледаме мач за мач, все пак крайната ни цел е титлата. Има добри отбори в лигата. Първо мислим за мача за Купата, след това за Ботев (Враца) и чак след това за Лудогорец", продължи Паулиньо.

Бразилското крило защити наставника Петър Хубчев от твърденията, че предпочита дефанзивния стил на игра. "Треньорът иска да сме много добре построени и да спазваме тактическата дисциплина. Както виждате не играем дефанзивно и аз лично имам свободата да играя, както мога", каза Паулиньо.

"Българският е много труден език, сега учим глаголи, спрежения, местоименията", разказа играчът на Левски.

"Малко по малко започвам да научавам повече и да разбирам. Надявам се в близко бъдеще да мога малко повече да говоря с вас на български", допълни бразилецът.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020